Huizen Alicante, 5 toplocaties (Sant Joan)

Huizen Alicante, 5 toplocaties (Sant Joan d´Alacant)

Huizen Alicante, 5 toplocaties is een blogserie waarin vijf dorpen in de nabijheid van Alicante worden uitgelicht: Aigües, Busot, El Campello, Mutxamel en San Juan. Handig als u een huis in Alicante wilt kopen.

Sant Joan
Sant Joan

In deze vijfde blog gaat het over San Juan, de Spaanse benaming voor wat op z´n Valenciaans Sant Joan d´Alacant wordt genoemd. Een plaats bijna vergroeid met Alicante, de afstand van centrum tot centrum bedraagt slechts 8 kilometer. In twintig minuten bereikt men de internationale luchthaven van Alicante, El Altet. In San Joan d´Alacant wonen ca. 23.000 mensen.

De ligging is fantastisch, op slechts 3 kilometer van het strand Playa de Sant Joan d´Alacant. Dit fantastische uitgestrekte zandstrand –hoewel de naam anders doet vermoeden- behoort officieel tot de gemeente Alicante. de badplaats El Campello. Als u toch aan de Playa de San Juan bent, is een bezoekje aan Alicante Golf, ook wel Golf de San Juan genoemd, zeer de moeite waard.

Sant Joan d´Alacant is één van de oudste kernen in de nabijheid van Alicante. Reeds vele eeuwen voor Christus werd het bevolkt door Grieken, Venetiërs, Cartagenen en Romanen.

In één van de sfeervolle historische gebouwen, Villa Antonia, worden momenteel evenementen georganiseerd zoals bruiloften en feesten. U kunt ze vinden op Facebook https://www.facebook.com/restaurantevillaantonia/?fref=ts

En als u een bijzondere collectie van epifyten wilt zien, is een bezoek aan het Epifitarium van Sant Joan d´Alacant aan te bevelen. Epifyten zijn organismen die op levende planten groeien zonder hieraan voesdel te onttrekken, in tegenstelling tot parasieten. In het Epifitarium hebben ze een collectie exotische planten bestaande uit maar liefst 800 verschillende soorten, waaronder vele orchideeën. Voor bijzonderheden zie http://www.santjoandalacant.es/epifitarium/INDEX-2.HTM

Elk jaar op 23 juni wordt de Noche de San Juan gevierd, niet alleen in Sant Joan d´Alacant, maar ook op vele andere plaatsen in Spanje. Er worden vuren gestookt om de zon symbolisch meer kracht te geven op deze datum waarop het korter worden van de dagen is ingezet. Ook rekent men spiritueel af met de negatieve ervaringen, gedachten en emoties uit het verleden om “schoon en verlicht” de komende zes maanden in te gaan, tot aan de geboorte van Christus, hetgeen een nieuw begin betekent voor iedereen.

Wat u zeker niet mag missen is de bedevaart naar Santa Faz die in 2017 op 27 april plaatsvindt. Duizenden mensen nemen deel aan de voettocht vanaf Alicante naar het klooster van Santa Faz, dat tegen Sant Joan d´Alacant aanligt.

Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden om in het toeristische Playa de Sant Joan d´Alacant onderdak te vinden. Een persoonlijke favoriet is hostal San Juan, laagbouw, pal aan het strand, met een gezellig terras met parasolletjes en zicht op zee. http://www.hsanjuan.es/

En voor een heerlijke arroz (ook wel paella) óp het strand, gaat u naar Casa Domingo, één van de weinige chiringuitos die de nieuwe wetgeving heeft overleefd en waar u nog met de voeten in het zand kunt eten http://www.restaurantecasadomingo.es/index.php

Als huizen Alicante een thema is dat u interesseert, mag u Sant Joan d´Alacant zeker niet overslaan.

Liked it? Share it!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn