ESO ES!

ESO ES Viva Gestoria 1ESO ES!  ESO ES Viva Gestoria 2

Wie in Spanje verblijft en de Spaanse taal niet volledig beheerst, komt voor verrassende, soms onbegrijpelijke situaties te staan. SOS! Hoe hilarischer, hoe leuker later op een feestje, maar knap lastig op het moment zelf. Zijn onderstaande situaties herkenbaar..?

U ontvangt een SMS in het Spaans van het waterbedrijf. U maakt zich zorgen. “Is mijn verbruik te hoog? Is het zwembad lek? Is de laatste rekening wel correct afgeschreven? Word ik afgesloten?”

U staat bij de Telefonica winkel (Movistar) om een Spaanse mobiel aan te vragen. Het meisje spreekt nauwelijks Engels, maar genoeg om u duidelijk te maken dat uw NIE-nummer niet meer geldig is. “Wat nu?”

U krijgt een rekening van SUMA voor diverse zaken. U twijfelt. “Ik had toch een automatische afschrijving in orde gemaakt? Of betreft dit iets wat daarbuiten valt?”

Een Spanjaard rijdt u aan. “Wat nu? Hoe bel ik de politie? Hoe leg ik uit wat er is gebeurd?”

Deze en gelijksoorige problemen kom ik veel tegen in mijn omgeving. Eén telefoontje met een tolk Nederlands-Spaans zou in zo´n geval wonderen doen… Daarom heeft Viva Gestoria nu een service ontwikkeld die dagelijkse hindernissen eenvoudig oplost. Zo voorkomt u dat een klein vuurtje uitmondt in een serieuze brand…

De service heet ¡ESO ES! en biedt ondersteuning in de communicatie met Spaanse instanties. Met deze service verandert uw SOS! (help) in een ESO ES! (zó zit dat).

De service kent een telefonische en een schriftelijke (email) variant.

¡ESO ES! 686174606

Met één telefoontje uit de Spaanse brand

Wat biedt het? U kunt bovenstaand nummer bellen in al die situaties waarbij u zich bevindt in het kantoor van een Spaanse instantie en de communicatie moeilijk is door de taalbarrière. In het Nederlands legt u het probleem uit en ik sta de Spaanse medewerker te woord. Zo wordt voor beide partijen duidelijk wat de ander bedoelt.

¡ESO ES! info@vivagestoria.com

Met één emailtje uit de Spaanse brand

Wat biedt het? Op bovenstaand emailadres stuurt u de ontvangen Spaanse brief, email of whatsap naar Viva! Gestoria door. Binnen 48 uur ontvangt u een vertaling in het Nederlands.

Liked it? Share it!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn