NIE aanvragen

NIE aanvragen

Een NIE aanvragen, iedereen die iets wil kopen in Spanje, een huis of een auto, krijgt ermee te maken. Een NIE aanvragen is meestal ook nodig om een Spaanse bankrekening te openen of een telefoonabonnement af te sluiten. Een NIE, ook wel nie-nummer genoemd, staat voor Número Identificación Extranjeros, een identificatienummer voor buitenlanders dus. 

Uw gestor, makelaar of advocaat kan u begeleiden bij het NIE aanvragen in Spanje. Of u kunt hem of haar ervoor machtigen en dan heeft u er geen omkijken naar.

NIE aanvragen bij het Consulaat van Spanje

In België kunt u een NIE aanvragen bij het Consulaat van Spanje te Brussel. Via deze link leest u precies wat u moet doen en hoe u vooraf een afspraak inboekt. http://www.exteriores.gob.es/Consulados/BRUSELAS/es/Consulado/NIE/Paginas/Horarios.aspx

In Nederland kunt u een NIE aanvragen bij het Consulaat van Spanje te Amsterdam. Via deze link leest u precies wat u moet doen en hoe u vooraf een afspraak inboekt. http://www.exteriores.gob.es/Consulados/AMSTERDAM/en/ServiciosConsulares/Pages/NIE.aspx

Maar ook in Spanje kunt u zélf uw NIE aanvragen!

Hoe? Dat leest u in de stap-voor-stap handleiding “Zelf een NIE aanvragen”. U kunt deze handleiding t.w.v. 10 euro nu tot Reyes (6 januari 2017) gratis aanvragen.

Liked it? Share it!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn