Huizen Alicante, 5 toplocaties (Mutxamel)

Huizen Alicante, 5 toplocaties (Mutxamel)

Huizen Alicante, 5 toplocaties is een blogserie waarin vijf dorpen in de nabijheid van Alicante worden uitgelicht: Aigües, Busot, El Campello, Mutxamel en San Juan. Handig als u een huis in Alicante wilt kopen.

Mutxamel
Mutxamel

In deze vierde blog gaat het over Mutxamel, de Valenciaanse maar tevens officiële benaming voor Muchamiel. Een klein dorp en tegelijk een uitgestrekte gemeente van ca. 50 km2, waaronder bijvoorbeeld ook Bonalba Golf valt. De afstand tot Alicante stad bedraagt zo´n 15 kilometer. In vijftwintig minuten bereikt men de internationale luchthaven van Alicante, El Altet.

De ligging is fantastisch, op slechts 7 kilometer van de badplaats El Campello. Vanaf golfresort en tevens woonwijk Bonalba Golf is overal nadrukkelijk de zee en de bergen aanwezig. De omgeving leent zich dan ook uitstekend voor allerlei watersporten, wandel & tracking activiteiten. Je kunt altijd de laatste nieuwtjes lezen op de Facebook pagina van Mutxamel, als je door het Spaans heenkomt tenminste:

https://www.facebook.com/mutxamelturismo/

V.a. de achttiende eeuw kochten de welgestelden uit Alicante er hun tweede residence en zelfs notabelen uit Frankrijk, Engeland en Italianen wisten Mutxamel te vinden, aangetrokken door het klimaat en de zeer vruchtbare grond. Vandaar dat er Masias en Haciendas te vinden zijn, statige paleisachtige verblijven, en er een ware traditie is ontstaan om de beste producten te verbouwen. Een mooi voorbeeld ervan zijn “Los Jardines Peña cerrada”, die te bezichtingen zijn. Alvast een kijkje nemen?  https://www.youtube.com/watch?v=G7AX51rddfA

Mutxamel staat bekend als de “Huerta de Alicante”, oftewel de moestuin van Alicante. Zo heeft o.a. Bonny S.A. –internationale faam vanwege hun tomaten- er veel grond die wordt aangewend voor kweek van tomaten en overige groenten en fruit. Vanwege de noodzaak die er was om te bewateren, kent Mutxamel al vanuit de tijd van de Moorse bezetting een indrukwekkend irrigatiesysteem.

Mutxamel is tegenwoordig niet meer het kleine dorp wat het ooit was. Vaste inwoners telt het zo´n 25.000. Mutxamel beschikt dan ook over alle faciliteiten die je je maar wenst en een enorm aanbod aan bars en restaurants. Bent u er toevallig in november? Dat treft! Dan vinden de “dagen van de gastronomie” plaats, ofwel is het 10 dagen lang bijzondere tapas en andere specialiteiten eten. Een overzicht van alle deelnemende horecagelegenheden staat op Facebook:

https://www.facebook.com/mutxamelturismo/?fref=ts

Ook zeer de moeite waard zijn de feesten van de Moren en Christenen, met als beschermheilige de “Virgen del Loreto” (tweede week van september).

Bijzonder kenmerk van Mutxamel is de aanwezigheid van de private luchthaven “Aeródromo de Mutxamel”. Zie voor meer info http://www.aerodromodemutxamel.es/web/en/

Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden om in het toeristische Mutxamel onderdak te vinden. Een goede optie is het Bonalba hotel: https://www.hotelbonalba.com/

Als huizen Alicante een thema is dat u interesseert, mag u Mutxamel zeker niet overslaan.

Liked it? Share it!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn