Volmacht kopen in Spanje

Volmacht kopen in Spanje

Alles over met een volmacht kopen in Spanje.

Kopen op afstand

Wie in deze coronatijd wil kopen in Spanje, is soms aangewezen op het kopen op afstand. Of dat kan? Jazeker. Na een voorselectie via Internet, krijgt u middels videobeelden een behoorlijk goede indruk van het huis. U kunt een familielid in de buurt of ander vertrouwenspersoon vragen om een bezichtiging te doen met video-call. Hij of zij kan dan tevens vastleggen hoe de nabije omgeving eruit ziet en vastleggen hoe het zit met de geluiden, de geuren en overige voorwaarden die een locatie aantrekkelijk – of juist niet – maken.

Ook voor het onderhandelen, tekenen van het onderlinge koopcontract en verrichten van de aanbetaling hoeft u de reis naar Spanje niet te ondernemen. Met goede begeleiding kan dit allemaal online en op afstand gebeuren.

Formele overdracht

Voor het tekenen van de notariële akte kan er een volmacht worden opgemaakt. Zo kunt u tóch rechtmatig eigenaar worden van het huis, met een volmacht kopen in Spanje. Een Nederlandse notaris maakt een volmacht op, naar een model van de Spaanse notaris. U wijst iemand aan die als gevolmachtigde optreedt om namens u de Spaanse koopakte te tekenen. De aanvraag voor een NIE nummer kan ook in de volmacht worden opgenomen.

Apostille en beëdigde vertaling volmacht

Wilt u met een volmacht kopen in Spanje, dan is de Nederlandse volmacht meestal niet voldoende. Allereerst dient de volmacht door de rechtbank te worden voorzien van een apostille.  Dan moet volmacht inclusief apostille worden vertaald door een beëdigd vertaler, die bovendien erkend is door het Spaanse ministerie. Beide originele afschriften moeten in het bezit geraken van de gevolmachtigde, bijvoorbeeld per koerier, waarmee deze er naar de Spaanse notaris kan om de akte te verlijden.

Coördinatie

Viva Gestoria heeft inmiddels, mede dankzij de situatie rondom het coronavirus, veel ervaring met het via een volmacht kopen in Spanje. Zowel de inhoud van de volmacht, coördinatie met uw Nederlandse notaris, apostille als beëdigde vertaling, kunt u met een gerust hart aan ons overlaten.

 

 

 

Liked it? Share it!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn