Bed & Breakfast in Spanje beginnen

Bed & Breakfast in Spanje beginnen

Hoe start je officieel een Bed & Breakfast in Spanje?

Als u in Alicante, Castellon of Valencia een Bed and Breakfast wilt beginnen, is het goed te weten dat het volgens de wetgeving (Decreto 75/2015) valt onder de regelgeving die van toepassing is op een “pension”. De autonome belastingdienst beschouwt het als een hotelactiviteit en officieel zou uw Bed & Breakfast in Spanje een “pension met ontbijtservice” zijn. Uiteraard kunt u in uw promotieuitingen gewoon de term Bed & Breakfast hanteren.
Voor de start van uw Bed & Breakfast in Spanje vraag u het best een vergunning aan bij het Toeristenkantoor; in Alicante, Castellon of Valencia.

Minimum eisen Bed & Breakfast in Spanje:

-tweepersoonskamer minimaal 10m2
-eenpersoonskamer minimaal 6m2
-een gemeenschappelijke doucheruimte/badkamer per verdieping
-een gemeenschappelijke ruimte (bijv. zithoek/eethoek)
-een gemeenschappelijke telefoon
Als het pand daaraan voldoet, dan kan de aanvraag met succes worden ingediend. Op voorwaarde uiteraard dat de woning, kamers en geboden voorzieningen voldoen aan de standaard vereisten op gebied van hygiëne, geluidsisolatie, warmte/koude-isolatie, verlichting, etc.

Hulp bij het starten van uw Bed & Breakfast in Spanje:

Zoals gezegd verloopt de aanvraag van de benodigde vergunning via het Toeristenkantoor. Echter, daarvoor dient in de betreffende gemeente alwaar u uw Bed & Breakfast in Spanje wilt starten, een compabiliteitsverklaring (certificado de compatibilidad) af te geven. En voor die verklaring is dan weer een technisch rapport van een architect vereist. Kortom: een behoorlijke administratieve papiermolen die Viva Gestoria eventueel voor u kan voeren, als aanvullende dienst op de koopbegeleiding.
Liked it? Share it!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn