Huis kopen Spanje voor Smarties

HUIS KOPEN SPANJE voor Smarties

Je wilt zonder zorgen een huis in de regio Alicante kopen. Om je te behoeden voor alle valkuilen en risico´s heb ik het traject ontwikkeld Huis kopen Spanje voor Smarties. In 7 overzichtelijke stappen word je probleemloos eigenaar van Spaans onroerend goed. Met volledige Nederlandstalige koopbegeleiding waarop je kunt vertrouwen.

Stap 1 – Koopadvies

Op basis van juridische en fiscale checks breng ik -onafhankelijk van de makelaar- een koopadvies uit. Teken geen koopcontract en doe geen reserveringsbetaling tot je van mij groen licht krijgt.

Stap 2 – Koopcontract

Ervan uitgaande dat je overgaat tot aankoop, stel ik een Spaans koopcontract met Nederlandse vertaling op dat jouw aanbetaling en overige belangen beschermt.

Stap 3 – Overzicht van de kosten koper

In een vroeg stadium krijg je een overzicht van de notariskosten, registerkosten, belastingen en overige kosten die met de aankoop van je huis in Spanje gemoeid zijn.

Stap 4 – Invulling van de praktische voorwaarden

Ik geef invulling aan alle praktische zaken die voorafgaan, zoals bankrekening, NIE nummer, eventueel hypotheek of legalisatievraagstukken.

Stap 5 – Naar de notaris

De rol van de Spaanse notaris is heel anders dan wij in Nederland of België gewend zijn. Ik neem de voorbereiding, vertaling en correctie voor mijn rekening en sta je bij tijdens het tekenen. Geen verrassingen achteraf.

Stap 6 – Juridische, fiscale en administratieve afwikkeling

Ik schrijf je als nieuwe eigenaar in bij het Registro(Spaans Kadaster) en zonodig wikkel ik de plusvalia tax af en de no residente belasting. Ook zet ik de nutsvoorzieningen op jouw naam en zorg ik voor automatische betalingen.

Stap 7 – Afronding

Je krijgt van mij de nieuwe eigendomsakte, facturen en bewijzen van alle betalingen. We bespreken of je nog nadere diensten wenst. Denk aan de jaarlijks terugkerende belastingaangifte, een verbouwing of zwembadaanleg.

Liked it? Share it!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedIn